Η Nokia πρωτοπαρουσίασε την πλατφόρμα αυτοκινήτου Here Auto πριν από περίπου ένα χρόνο, και αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Montial στο Παρίσι, η εταιρεία θα επιδείξει τις τελευταίες εξελίξεις στη τεχνολογία της.

Με κύριο στόχο τον όσο το δυνατόν καλύτερο συνδυασμό της τεχνολογίας της, με τις εξελίξεις στο τομέα του heads-up display, η πλατφόρμα Here Auto παρουσιάζει στον οδηγό πληροφορίες και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου, πέρα από τη κεντρική κονσόλα.

Έτσι, εκτός της βασική οθόνης που βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα του ταμπλω, ανάμεσα από τον οδηγό και τον συνεπιβάτη, διάφορες πληροφορίες και λεπτομέρειες που αφορούν στη πλοήγηση, μπορούν να εμφανίζονται σε ένα HUD, χαμηλά στο παμπρίζ αλλά και κάτω από το τιμόνι.

 

Τα βασικά δεδομένα που αφορούν στην διαδρομή είναι "context aware" και αυτό σημαίνει ότι όταν το όχημα δεν έχει αρκετή βενζίνη, θα μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες που αφορούν σε βενζινάδικα κατά μήκος της διαδρομής. Οι συνεπιβάτες μπορούν να επιστρατεύσουν εφαρμογές από τα κινητά ή τα tablets τους για να εξετάσουν περισσότερα στοιχεία για το ταξίδι από τις οθόνες των συσκευών τους και να εκμεταλλευτούν πλήρως τις όποιες στάσεις. Αν επιλεχθεί κάποιο κοντινό πάρκο για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να προχωρήσει ή να απορρίψει τη παράκαμψη, και οι οδηγίες πλοήγησης θα ενημερωθούν αυτόματα.

 

Με το νέο SDK, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να παραμετροποιήσουν όπως θέλουν το σύστημα της Nokia εφόσον το θέλουν, και να προσθέσουν υποστήριξη MirrorLink, Google Auto ή Apple CarPlay.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Nokia