Η σχέση της Nokia με τη φωτογραφία πρόκειται να γίνει ακόμα στενότερη μετά την σημερινή ανακοίνωση με την οποία η εταιρεία αποκτά μηχανικούς και την πνευματική ιδιοκτησία των τεχνολογιών της Scalado.

 

Η Scalado είχε δημιουργήσει αίσθηση πριν μερικούς μήνες με την παρουσίαση της τεχνολογίας Remove με την οποία γινόταν πολύ εύκολα στο smartphone η αφαίρεση αντικειμένων από μια φωτογραφία με τη χρήση αλγορίθμων. Μια δεύτερη τεχνολογία της Scalado με την ονομασία Multi-angle επιτρέπει στον χρήση να δημιουργήσει πολύ εύκολα τρισδιάστατες εικόνες αντικειμένων απλά μετακινώντας το κινητό του τηλέφωνο γύρω από το αντικείμενο που έχει επιλέξει. Τέλος η τεχνολογία Rewind δίνει τέλος στο άγχος της σωστής πόζας αφού τραβάει μια σειρά από φωτογραφίες αναγνωρίζοντας τα πρόσωπα και δίνει την δυνατότητα ο χρήστης να επιλέξει την πόζα που επιθυμεί συνθέτοντας έτσι μόνος του την τελική φωτογραφία.

 

Η πολιτική της Scalado δεν αφορούσε την παρουσίαση εφαρμογών με τις συγκεκριμένες δυνατότητες αλλά στην ενσωμάτωση τους σε φωτογραφικές κάμερες διαφόρων smartphones όπως πρόσφατα με την ανακοίνωση συνεργασίας με τη RIM. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωση τους και στα μελλοντικά μοντέλα της σειράς Lumia, των κορυφαίων smartphones της Nokia.

 

 

 

Link.png Site: Η άγνωστη αλλά ενδιαφέρουσα Scalado