Η Ευρωπαιϊκή Ένωση έχει εγκρίνει ένα κονδύλι ύψους $1.35 δις δολαρίων στη Nokia, με σκοπό την έναρξη 10ετούς έρευνας επάνω σε πρακτικές εφαρμογές του γραφενίου.

Το δισδιάστατο αυτό υλικό σύμφωνα με τη Φιλανδική εταιρεία έχει πάχος ενός μόνο ατόμου και είναι το πιο ισχυρό υλικό που έχει δοκιμαστεί, ακόμη και 300 φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι. Με τόσο μικρό πάχος είναι το πιο λεπτό αντικείμενο που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος και συνεπώς το πιο ελαφρύ. Ένα μοντέλο που αναπαριστά το γραφένιο απεικονίζει 2D κρυστάλλους σε ευθυγραμμισμένο τρόπο που θυμίζει κολλητική ταινία. Το υλικό τους είναι διαφανές, εύκαμπτο, και θεωρείται καλύτερος αγωγός από το χαλκό γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές χρήσεις του στην πληροφορική αλλά και γενικότερα στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

 

Η Nokia αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας που έχει δημιουργηθεί για το γραφένιο, μια ομάδα που αποτελείται από 74 ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς συναργάτες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η εταιρεία εργάζεται επάνω σε αυτό το υλικό τα τελευταία επτά χρόνια και έχει ανακαλύψει αρκετές εφαρμογές του γραφενίου στην πληροφορική.

 

Ο αρχηγός του Κέντρου Έρευνας της Nokia, Jani Kivioja θεωρεί ότι το γραφένιο θα έχει το ίδιο αντίκτυπο στην παραγωγή με αυτό που είχε το σίδηρο και το πυρίτιο στις προηγούμενες γενιές. Όπως ο ίδιος δηλώνει, βρισκόμαστε στην αρχή της επανάστασης του γραφενίου.

 

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της Nokia επάνω στην τεχνολογία αυτή έχει άμεση πρακτική χρήση στα κινητά τηλέφωνα. Χρησιμοποιώντας την θα μπορούσε να κάνει τις μελλοντικές φορητές συσκευές πιο ελαφριές αλλά και πιο ανθεκτικές όσον αφορά το πρόβλημα της υπερθέρμανσης.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51520-nokia-receives-135-billion-grant-to-further-develop-graphene.html[/url]']techspot.com