Την ιντερνετική πύλη διαχείρισης προσωπικών δεδομένων Ovi (σημαίνει "πόρτα ή "πύλη στα Φινλανδικά) και το κινητό τηλέφωνο Nokia 5800 XpressMusic παρουσίασε την Πέμπτη η Νokia στην Αθήνα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναλύθηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia ΝΑ Ευρώπης Γκρέγκ Ουίλιαμς τα χαρακτηριστικά διαχείρισης του Ovi.com και παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία του "Share on Ovi".

 

Η τελευταία έκδοση του Οvi.com, η οποία διατίθεται δοκιμαστικά (σε μορφή beta), προσφέρει δωρεάν λειτουργία συγχρονισμού (sync) του ημερολογίου, των επαφών, των σημειώσεων και των εργασιών με μία κινητή συσκευή Nokia και το www.ovi.com.

 

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, όλοι οι χρήστες του Ovi.com μπορούν να δημιουργήσουν ένα online backup των σημαντικών πληροφοριών τους, στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα επεξεργασίας από οπουδήποτε και οποτεδήποτε όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω κινητού ή υπολογιστή.

 

Οι υπεύθυνοι της Νokia διαβεβαιώνουν τους χρήστες για την ασφάλεια του Οvi, ενώ η διαδικασία μεταφοράς αρχείων θα γίνεται εύκολα μέσω του mouse (μέσω drug and drop).

 

Nokia, 5800 XpressMusic. Η νέα μουσική συσκευή (όπως θέλει να αποκαλεί το κινητό της η Nokia θέλοντας να καταδείξει τις multimedia δυνατότητές του), αξιοποιεί την τεχνολογία της οθόνης αφής προσφέροντας το μενού υπηρεσιών “Media Bar”.

 

Μέσω αυτού, το άγγιγμα του πλήκτρου παρέχει άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες μουσικής και ψυχαγωγίας και εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο (με πρόσβαση και σε flash περιεχόμενο κάτι που συνιστά πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες προτάσεις).

 

Περαιτέρω, το νέο Νokia θα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το "Comes With Music", την μουσική υπηρεσία που προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στον κατάλογο Nokia Music Store για ένα έτος.

 

Το Nokia 5800 XpressMusic προσφέρει μνήμη 8GB για έως και 6000 κομμάτια, υποστήριξη για όλες τις μορφές ψηφιακής μουσικής, 3.5mm jack και ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.

 

Στα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του 5800 XpressMusic, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η ικανοποιητικής ανάλυσης (3.2 megapixel) οθόνη "Carl Zeiss" καθώς και ποιότητα εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο VGA.

 

Με τη συσκευή αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται μουσικά κομμάτια μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων, όπως το Share on Ovi, ή το Facebook αλλά και μέσω Bluetooth, MMS ή online.

 

Το Nokia 5800 XpressMusic θα διατίθεται στην αγορά το 4ο τρίμηνο του 2008 και θα περιλαμβάνει την υπηρεσία "Comes With Music" που θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους στην Ελλάδα.

 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία κάνει "πρεμιέρα" για τη βρετανική αγορά την Παρασκευή.

 

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia ΝΑ Ευρώπης ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την πολύκροτη υπόθεση της Siemens (Nοkia και Siemens έχουν συγχωνεύσει τον τομέα τηλεπικοινωνιών τους εδώ και δύο χρόνια) αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

 

Source.png Πηγή: skai.gr