Από το 1998 εως και το 2011 η Nokia κατείχε διαρκώς την πρωτοκαθεδρία στις αποστολές συσκευών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, μπροστά ακόμα και από τις Apple και Samsung παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κατάσταση για την φιλανδική εταίρια κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν.

Όμως, για το 2012 στο τέλος του οποίου αισίως έχουμε φτάσει η εταιρία πληροφοριών iSuppli προβλέπει ότι η Nokia θα παραδώσει τα σκήπτρα στη Samsung ενώ η πάλαι ποτέ ηγέτης θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση αντιπροσωπεύοντας το 24% των αποστολών σε σύγκριση με το 29% της νοτιοκορεάτικης εταιρίας και μόλις 10% για την Apple.

 

Απ'ότι φαίνεται η περαιτέρω εξάπλωση των smartphone οδήγησε στο ψαλίδισμα του ποσοστού της Nokia μεγάλο συντελεστή των πωλήσεων της οποίας αποτελούν οι βασικές συσκευές και τα feature phones, ενώ οι προσδοκίες για τη ζήτηση των έξυπνων συσκευών σημαίνει ότι η πρωτοκαθεδρία της Samsung είναι πιθανό να διατηρηθεί για χρόνια. Το 2012 η Samsung αναμένεται να κυριαρχήσει και στην αγορά των smartphone με 28% συνολικές αποστολές σε αυτή την κατηγορία, σε σύγκριση με το 20% για την Apple και μόλις 5% για τις Nokia, HTC και Research in Motion.

 

 

Link.png Site: engadget