Ύστερα από δύο χρόνια δικαστικών διαμαχών της Nokia εναντίον της Apple σχετικά με ενσωμάτωση τεχνολογιών στο iPhone που προστατεύονται από πατέντες της πρώτης, οι δύο εταιρείες ήρθαν σε διακανονισμό. Σύμφωνα με αυτό η Apple καλείται να αποζημιώσει τη Nokia ένα άγνωστο συμφωνηθέν ποσό έτσι ώστε να κλείσει η υπόθεση, μαζί με ένα ποσοστό επί των κερδών που προέρχονται από τα δικαιώματα της φιλανδικής εταιρείας.

 

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα το δικαστήριο απάλαξε την Apple από τις κατηγορίες, ενώ αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν. Φαίνεται όμως ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone δε θέλησε να συνεχιστεί η υπόθεση και για το λόγο αυτό πρότεινε τον παραπάνω διακανονισμό.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Nokia ο Διευθύνων Σύμβουλός της Stephen Elop, δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για την ένταξη της Apple μαζί με τον αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που υπόκεινται σε πατέντες της Nokia. “Ο μεγάλος αριθμός εταιρειών που κάνουν χρήση πατεντών μας αποδυκνύει την κυριαρχία του χαρτοφυλακίου μας σχετικά με ευρεσιτεχνίες και μας ενθαρρύνει να εστιάσουμε περισσότερο σε ευκαιρίες αδειοδότησης στην αγορά κινητών επικοινωνιών”, συμπληρώνει.

 

Link.png Site: Η ανακοίνωση της Nokia