Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ένα νέο feature phone, το Asha 210 το οποίο διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς αφού ενσωματώνει ένα πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο.

Θα κυκλοφορήσει σε 5 χρώματα ενώ θα υπάρξει και έκδοση για δυνατότητα εγκατάστασης 2 sim καρτών.

 

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι το αποκλειστικό κουμπί που φέρνει στο μπροστινό μέρος με το λογότυπο της υπηρεσίας Whats app το οποίο μόλις το πατήσετε, ενεργοποιεί την εφαρμογή έτσι ώστε να μπορέσετε να στείλετε γρήγορα μηνύματα στις επαφές σας. Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν χωρίς να χρειαστεί ο κάτοχος του συγκεκριμένου smartphone να πληρώσει ποτέ κάποια ετήσια συνδρομή.

 

Εξωτερικά το Asha 210 διαθέτει οθόνη 2.4' ιντσών με ανάλυση QVGA, ενώ φέρνει μερικά στοιχεία από το σχεδιασμό της σειράς Lumia, κάτι που είχε άλλωστε προαναγγείλει και η Nokia στη φετινή MWC 2012. Εσωτερικά διαθέτει μονοπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, 64mb flash memory την οποία μπορείτε να επεκτείνετε μέσω της microSD κάρτας καθώς και FM ραδιόφωνο. Στο πίσω μέρος βλέπουμε κάμερα 2mp με δυνατότητα 4x zoom, χωρίς να υπάρχει κάμερα στο μπροστινό μέρος. Υποστηρίζει σύνδεση με δίκτυα WiFi, GPRS αλλά όχι με δίκτυα 3G και LTE.

 

To Nokia Asha 210 θα κάνει την εμφάνιση του λίγο πριν το καλοκαίρι με τιμή €72 χωρίς τους φόρους.