Οι εταιρείες Nokia και Xiaomi ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν σύμφωνο επιχειρηματικής συνεργασίας ενώ κατέληξαν και σε συμφωνία αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η οι δύο εταιρείες σύναψαν συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών, ενώ η Xiaomi επιπλέον εξαγόρασε ορισμένες πατέντες ως μέρος της συμφωνίας. Μαθαίνουμε ότι η Nokia, ως μέρος της συμφωνίας, θα παρέχει εξοπλισμό δικτυακής υποδομής στη Xiaomi, με στόχο την βελτίωση της χωρητικότητας καθώς και της low-power απόδοσης των smartphones του Κινέζου κατασκευαστή. Και οι δύο εταιρείες επίσης θα συνεργαστούν στον τομέα της μετάδοσης δεδομένων και σε λύσεις συνδεσιμότητας, και τελικώς θα εξερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

 

Η Xiaomi θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί με το καλύτερο τρόπο το χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών της Nokia στην προσπάθεια της να επεκταθεί σε αγορές της Δύσης. Για την ώρα βρίσκεται σε τριάντα χώρες και περιοχές, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην Νοτιοανατολική Ασία.

 

Η Nokia από την άλλη θα μπορούσε να κερδίσει σε γνώση από την εμπειρία της Xiaomi στην αγορά του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT). Το οικοσύστημα Mi περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περίπου 60 εκατομμύρια συσκευές, με τα 8 εκατομμύρια να είναι ενεργές σε καθημερινή βάση.

 

Link.png Site: GSMArena