Στην αναμενόμενη κίνηση της έγκρισης της πρότασης εξαγοράς από τη Microsoft, προχώρησαν πριν λίγη ώρα οι μέτοχοι της Nokia σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι.

Η πρόταση εξαγοράς της Microsoft η οποία δημιούργησε αίσθηση όταν και ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, αφορά το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Φινλανδικής εταιρείας και δεν περιλαμβάνει τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της Nokia της οποίες η Microsoft θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί με άδεια.

 

Κατά την γενική συνέλευση, οι μέτοχοι της Nokia συμφώνησαν στην πρόταση εξαγοράς της Microsoft με το ποσό των 7.35 δις. δολαρίων ενώ όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP, η συμφωνία ήταν σχεδόν ομόφωνη με το 99.7% να τάσσεται υπέρ της εξαγοράς. Με δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, χαρακτηρίζει την απόφαση των μετόχων ως «ένα τολμηρό βήμα στο μέλλον».

 

Το πράσινο φως των επενδυτών της Nokia για την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Φινλανδικής εταιρείας σηματοδοτεί και το τέλος μια εποχής αφού ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο θα εξελιχθεί σε εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Microsoft σχετικά με το brand name της Nokia και αν θα εξακολουθήσει να το χρησιμοποιεί στα μελλοντικά smartphones και tablets.

 

Link.png Site: http://allthingsd.com/20131119/nokia-shareholders-approve-microsoft-deal/[/url]']AllThingD