Η Nokia (παρά την απορρόφηση του τμήματος Mobile από τη Microsoft) παραμένει κάτοχος πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τεχνολογικό τομέα και κυρίως στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Η ευρεσιτεχνίες της Nokia (Nokia Technologies) είναι χιλιάδες και έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης με πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Samsung, LG και Xiaomi ενώ πρόσφατα συμφώνησε να δώσει άδειες χρήσης και στην Huawei.

 

Πρόκειται για μία πολυετή συμφωνία μεταξύ της Κινέζικης εταιρείας και της Φινλανδικής, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από οικονομικής πλευράς. Η Nokia πάντως είπε στους επενδυτές της πως αναμένεται να έχει έσοδα από τη συγκεκριμένη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης και μίας μεγάλης πληρωμής, αναδρομικά, σε μετρητά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι πληρωμές της Huawei ενδέχεται να φτάνουν τα €100 εκατομμύρια ανά έτος. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι η Huawei αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Nokia στην αγορά των τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών και δικτύων, από όπου προέρχεται και το 90% των εσόδων της (Nokia Networks).
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Nokia καλύπτουν μεγάλο εύρος τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων της εξοικονόμησης ενέργειας, της βελτίωσης της λήψης σήματος κ.ά.

 

Link.png Site: GSMArena