Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζουμε για φήμες που θέλουν την Nokia να επιστρέφει στην αγορά των smartphones απελευθερωμένη από το λειτουργικό σύστημα των Windows Phone και την Microsoft.

Ο CEO της Nokia ωστόσο έκανε κάποιες σημαντικές δηλώσεις πρόσφατα που ουσιαστικά χαρτογραφούν το μέλλον του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα μετά την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών από την Microsoft.

 

Καταρχήν, όσο δύσκολο ή λυπηρό ακούγεται σε κάποιους, η Nokia δεν πρόκειται να επαναδραστηριοποιηθεί στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων. "Δεν κοιτάζουμε να επανέλθουμε στις καταναλωτικές συσκευές" είπε ο Rajeev Suri αλλά επισήμανε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην αδειοδότηση του ονόματος της Nokia πρόσθεσε, οπότε είναι πιθανό σε κάποιο βάθος χρόνου η Nokia κατά κάποιο τρόπο "να επιστρέψει στον καταναλωτικό κόσμο".

 

Αν αυτό θα συμβεί με κινητά τηλέφωνα, με άλλες συσκευές ή υπηρεσίες μένει να το δούμε, αλλά όσοι ελπίζουν ότι η Nokia θα επιστρέψει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και μάλιστα με κάποια Android συσκευή, καλύτερα να σταματήσουν να ελπίζουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της εταιρείας.

 

Όσο αφορά στους χάρτες HERE, ο CEO της Nokia, Rajeev Suri τόνισε ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί να ανταγωνιστεί απευθείας τους Google Maps, αλλά ότι θα βασιστεί στην αδειοδότηση σε τρίτους, όπως στην Amazon, στην Microsoft ή στην Yahoo και σε συνεργασίες τύπου business-to-business.

Η εταιρεία πάντως προσφέρει τους HERE maps έστω και δοκιμαστικά με τη μορφή app σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες για smartphones προσφέροντας μάλιστα ένα χαρακτηριστικό που δεν προσφέρουν οι Google Maps, και εννοούμε φυσικά την πλοήγηση offline με φωνητικές εντολές.

 

O CEO της Nokia ευελπιστεί ότι και τα τρία τμήματα της εταιρείας, δηλαδή τα Networks, Technologies και Mapping θα επιστρέψουν σύντομα σε φάση ανάπτυξης και κερδοφορίας.

 

Link.png Site: PhoneArena