Στα πλαίσια του συνεδρίου Nokia World το οποίο διεξάγεται στο Abu Dhabi, η Nokia ανακοίνωσε την υποστήριξη RAW (dng format) για δύο από τα κορυφαία της smartphone.

Το Lumia 1020 αλλά και το Lumia 1520 το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, θα είναι οι μοναδικές συσκευές οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών στο συγκεκριμένο format το οποίο δεν περιέχει συμπίεση. Όπως αναφέρει η Nokia, η «φωτογραφία μένει εντελώς φυσική» κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία συμπίεσης που γίνεται για να δημιουργηθεί μια JPEG εικόνα με ότι προβλήματα αυτή περιλαμβάνει (πχ θόρυβος), δεν υφίσταται με το RAW.

 

Εξίσου σημαντική είναι και μια δεύτερη ανακοίνωση του χαρακτηριστικού Refocus το οποίο μας θυμίζει αρκετά την κάμερα Lytro και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εστιάσει στο μέρος που θέλει αφού έχει προηγηθεί η λήψη. Την εντυπωσιακή δυνατότητα μπορείτε να τη δείτε ζωντανά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Η υποστήριξη RAW θα γίνει σε μελλοντική έκδοση της εφαρμογής Nokia Camera (πρώη Nokia Pro Camera) μέσα από μια μεγαλύτερη αναβάθμιση με την ονομασία Black, με τα Lumia 1020 και Lumia 1520 να έχoyn τρεις επιλογές λήψεις φωτογραφιών, 5MP (JPEG), Dual Capture (JPEG 5MP + JPEG full resolution), και Dual Capture RAW (JPEG 5MP + DNG full resolution).

 

Link.png Site: https://refocus.nokia.com/refocus/lpJG08YPlWTRof6m/image[/url]']Παράδειγμα Nokia Refocus