Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά, η HMD Global σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στη Κίνα στις 19 Ιανουαρίου θα παρουσίαση το κορυφαίο Nokia 9. Πέρα από αυτό όμως, θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα και το επόμενης γενιάς Nokia 8.

Οι δύο συσκευές θα είναι “customized” για την Κινέζικη αγορά (με τις υπηρεσίες της Google να έχουν αντικατασταθεί από Κινέζικες εναλλακτικές) με τις “international” εκδόσεις να ακολουθούν αργότερα (θα παρουσιαστούν επίσημα στο Mobile World Congress) με το Android 8.0 Oreo να βρίσκεται βεβαίως στη θέση του λογισμικού.

 

Σύμφωνα με φήμες, το Nokia 9 πρόκειται να κυκλοφορήσει με οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση επιπέδου QHD (ίσως όμως και FHD+) ενώ το Nokia 8 (2018) θα διαθέτει bezel-less design και οθόνη 18:9. Και οι δύο συσκευές θα βασίζονται στο Qualcomm Snapdragon 835 SoC (με 6GB RAM και 64GB/ 128GB αποθηκευτικό χώρο για το Nokia 9) όμως αυτή δεν θα είναι και η μοναδική ομοιότητα μεταξύ τους.

 

Έτσι, θα καλύπτουν τις προδιαγραφές IP67 και θα αντέχουν στη σκόνη και στο νερό, θα διαθέτουν διπλή κύρια κάμερα και USB Type-C audio. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει υποδοχή 3.5mm για headphones.
Όσον αφορά στο κόστος, λέγεται πως το Nokia 9 θα στοιχίζει στην αγορά της Κίνας περίπου $560 για την έκδοση με τα 64GB και $635 για την έκδοση με τα 128GB.

 

Link.png Site: GSMArena