Αύξηση των κερδών στο πρώτο τρίμηνο κατά 25% - η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς - ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων Nokia χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις της σε Ασία και Αφρική.

 

Ειδικότερα, τα κέρδη της φινλανδικής εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,22 δισ. ευρώ ή 32 σεντς ανά μετοχή, από 979 εκατ. ευρώ ή 25 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές τα προέβλεπαν κατά μέσο όρο στα 1,38 δισ. ευρώ.

 

Τα έσοδα της Nokia ενισχύθηκαν κατά 28% στα 12,66 δισ. ευρώ, χαμηλότερα και αυτά από τις εκτιμήσεις της αγοράς, που τα ανέμενε στα 12,75 δισ. ευρώ.

 

Η εταιρεία κατάφερε την περασμένη χρονιά να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά σε 40%, πουλώντας συσκευές σε τιμές κάτω των 50 δολαρίων αλλά και ακριβότερα μοντέλα με υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιό της είναι μεγαλύτερο από τα μερίδια των τριών ανταγωνιστών της – Motorola Samsung Electronics και Sony Ericsson – μαζί.

 

Παρόλα αυτά, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η μετοχή της κατέγραψε απώλειες 24% στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι - τις μεγαλύτερες από το δεύτερο τρίμηνο του 2004 - λόγω των ανησυχιών ότι θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη των πωλήσεων στις ανεπτυγμένες αγορές.

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr