Ένα αρκετά ενδιαϕέρον project εντοπίσαμε στον εκθεσιακό χώρο της Build 2013, το οποίο κάνει χρήση 200 smartphones της Nokia.

Το όλο project στηρίζεται σε μια πειραματική εϕαρμογή η οποία τρέχει σε καθεμιά από τις 200 συσκευές Nokia Lumia 820 οι οποίες είναι παρατεταγμένες σε ένα τοίχο. Ακριβώς απέναντι τους, είναι τοποθετημένη μια ξεχωριστή συσκευή η οποία τρέχει την ίδια εϕαρμογή αλλά αναλαμβάνει το ρόλο του server και μέσω της οποία μπορούμε να ϕορτώσουμε του χάρτες της υπηρεσίας Here Maps. Στη συνέχεια ο χάρτης που βλέπουμε στη συσκευή αυτή, προβάλλετε στα 200 smartphones, χωρισμένος κομμάτι κομμάτι έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακά μεγάλο χάρτη με συνολική ανάλυση 12.000 x 6.400 pixel.

 

IMG_0133.jpg

 

Lumia 820 - Project Wall

Lumia 820 - Project Wall

Lumia 820 - Project Wall

Lumia 820 - Project Wall

Ο συγχρονισμός όλων των συσκευών γίνεται αυτόματα μέσω του ασύρματου δικτύου και της τεχνολογίας IP multicast ενώ ενδεικτικό είναι ότι μπορούμε να περιηγηθούμε σε όποιο μέρος του χάρτη θέλουμε, να κάνουμε zoom και να βλέπουμε σε σχεδόν πραγματικό χρόνο το αποτέλεσμα στα 200 smartphones.

Όπως μας δήλωσε ο δημιουργός του σχεδίου, Rudy Huyn, μπορούμε να προσθέσουμε όσα κινητά θέλουμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ϕτάνει να τρέξουμε σε αυτά την εϕαρμογή και να δηλώσουμε στην εϕαρμογή προς ποια κατεύθυνση είναι το κοντινότερο smartphone.