Τον περασμένο Μάρτιο, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα μας, την συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο Damian Dinning, επικεφαλής του τμήματος φωτογραφίας της NOKIA ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του μήνα από την εταιρεία.

Για όσους ακούν πρώτη φορά τον Damian Dinning, αρκεί να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τμήμα φωτογραφίας της εταιρείας, υπεύθυνο για την δημιουργία του PureView 808 με 41MP κάμερα.

 

Είναι γνωστή η προσπάθεια της NOKIA, να ξεχωρίζει τα smartphone της από άλλες λύσεις της αγοράς, εξοπλιζοντάς τα με αυξημένες δυνατότητες λήψεις φωτογραφιών. Ο Dinning είχε διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και στον τομέα λογισμικού φωτογραφίας, μέσω της συνεργασίας της εταιρείας του με την Microsoft.

 

Η συνεργασία του Dinning με την NOKIA ξεκινάει το 2004, ενώ προηγουμένως κατείχε θέσεις στην Minolta, Eastman Kodak και Nikon. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα δημοσίευσε ένα χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης της τεχνολογίας Pureview αλλά και τον τρόπο εργασίας του πάνω στην σειρά smartphones γνωστή ως 920.

 

Η επίσημη δήλωση της NOKIA κάνει λόγο για μια αυτόβουλη κίνηση του Dinning, ενώ ταυτόχρονα τον ευχαριστεί για όλη την προσφορά του στην εταιρεία.

 

Link.png Site: Techcrunch