Το εδώ και καιρό φημολογούμενο Nokia Lumia 928, επισημοποιείται πλέον και μάλιστα πριν την παρουσίαση που έχει προγραμματίσει η Nokia για τις 14 Μαΐου στο Λονδίνο.

Έχοντας προχωρήσει σε δημοσίευση βίντεο από τις ικανότητες της κάμερας του όλη αυτή την εβδομάδα χωρίς να αναφέρει το μοντέλο, θεωρούνταν σίγουρο ότι το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Lumia θα ενσωμάτωνε κάμερα Pureview με μια σημαντική αλλαγή, την ύπαρξη Xenon Flash πλέον.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε OLED οθόνη 4.5 ιντσών με HD ανάλυση με 334ppi. Η οθόνη διαθέτει την τεχνολογία ClearBlack για καλύτερη θέαση της κάτω από ήλιο σε εξωτερικούς χώρους, στην επιφάνεια της έχει τοποθετηθεί το Gorilla Glass 2 ενώ μπορούμε να τη χειριστούμε ακόμα και με γάντια.

 

Με διπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm στο 1.5 GHz, 32GB αποθηκευτικό χώρο, και 1GB RAM, οι επιδόσεις αναμένεται να είναι κορυφαίες ανάμεσα σε όλα τα smartphones με την πλατφόρμα των Windows Phone 8. Η κάμερα των 8.7 mp χρησιμοποιεί την τεχνολογία Pureview που υπόσχεται κορυφαίες σε ποιότητα φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και video 1080p με τη χρήση του Optical Image Stabilization για λιγότερο «κουνημένα» αποτελέσματα.

 

Όπως και με το προηγούμενο κορυφαίο μοντέλο της Nokia, το Lumia 928 υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, NFC ενώ από τις πρώτης επίσημες φωτογραφίες και βίντεο φαίνεται σημαντικά πιο λεπτό.

 

 

Το Nokia Lumia 928 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Αμερική και στο δίκτυο της Verizon στις 16 Μαΐου ενώ όλα δείχνουν ότι η Nokia θα παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή του έκδοση στην προγραμματισμένη παρουσίαση της 14ης Μαΐου.

 

Link.png Site: http://press.nokia.com/2013/05/10/introducing-the-nokia-lumia-928-a-new-expression-of-the-worlds-most-innovative-smartphone/[/url]']nokia.com