Η Nokia αρνείται να υιοθετήσει το Android όπως άλλες εταιρίες και άντε αυτού διπλασιάζει της επένδυσής της για MeeGo και Symbian.

 

 

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τον λάθος δρόμο η Nokia θα συνεχίσει να προχωράει μόνη της .Ο Stephen Elop που είναι CEO της εταιρείας δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει τηλέφωνα που τρέχουν το Android της Google όπως λένε εκθέσεις της Wall Street Journal.

 

 

Αντ 'αυτού, θα βασιστεί στο νέο Symbian 3 και το MeeGo για της συσκευές της , ο λόγος που ο Elop είναι αρνητικός στο Android είναι ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό δεν επιτρέπει την καινοτομία .

 

 

Τα τελευταία χρόνια, η Nokia έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια προσπαθώντας να συμβαδίσει με τις άλλες πλατφόρμες. Το 2007 δαπανήθηκαν 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά της Navteq μιας εταιρείας που ανταγωνίζεται με το Google Maps .

 

 

Τον τελευταίο καιρό έχει δώσει επίσης πολύ χρόνο και χρήμα για το δικό της κατάστημα εφαρμογών το γνωστό Ovi Store , το οποίο όμως έχει δει πολύ λιγότερη υποστήριξη από την κοινότητα των προγραμματιστών σε σχέση με το Android και το iPhone.

 

 

Η Nokia έχει χάσει το 8 τοις εκατό του μεριδίου της στην αγοράς smartphones κατά το τελευταίο έτος, σημειώνοντας πτώση από το 44,6 τοις εκατό στο 36,6 τοις εκατό της αγοράς , ενώ το Android και το iOS αυξήθηκαν σημαντικά και η τάση αυτή συνεχίζει να αυξάνεται.

 

 

Η Nokia δεν έχει ουσιαστικά παρουσία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, μια από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο , κατι που την οδήγησε στην περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο.

 

 

Άραγε η Nokia θα βρει την δύναμη να παει κόντρα στην τάση που επικρατεί και να δει πάλι άνθιση στην αγορά τον smartphones της η μήπως βαδίζει σε ένα μονοπάτι που δεν έχει γυρισμό !

 

 

Source.png Πηγή: http://ti-les-tora.blogspot.com

Link.png Site: http://www.digitaltrends.com