Τέλος εποχής για την ονομασία Ovi από όλες τις υπηρεσίες της Nokia αφού η εταιρεία με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι μετονομάζονται σε Nokia και το σύνολο των υπηρεσιών Ovi σε Nokia Services.

 

Η αρχή θα γίνει από τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου και η μετάβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012. Η απόφαση της εταιρείας σύμφωνα με επίσημα χείλη εκλήφθηκε με βάση τη μεγαλύτερη δύναμη που κατέχει το όνομα της Nokia στην αγορά έναντι του Ovi αλλά σίγουρα μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η συνεργασία της Nokia με τη Microsoft όπου αρκετές υπηρεσίες της πρώτης θα ενσωματωθούν στη πλατφόρμα των Windows Phone. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση των (πρώην πλέον) Ovi Maps με τις φήμες να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αντικαταστήσουν πλήρως την υπηρεσία Bing Maps.

OVI+Logo.png

Η μετονομασία δε θα επηρεάσει καθόλου τo προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης κάθε υπηρεσίας ενώ οι κάτοχοι Nokia συσκευών θα δουν την ονομασία Ovi να εξαφανίζεται από τις συσκευές τους με μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου Nokia