Σκοπός είναι οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από το προσωπικό να επενδυθούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών 5G

Με τις επενδύσεις σε επικοινωνίες επόμενης γενιάς να αυξάνονται ραγδαία στον χώρο της τεχνολογίας, η Nokia αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό της κατά 10,000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο να επενδύσει όσο περισσότερο μπορεί στο 5G.

Μέσω της νεώτερης ανακοίνωσής της, η εταιρεία γνωστοποίησε πως κόβοντας μεταξύ 5,000 και 10,000 θέσεις, θα μειώσει τα βασικά έξοδα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2023. Τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στην επένδυση για R&D, "μελλοντικές δυνατότητες" και πληθωρισμό μισθών.

Για την ώρα, η Nokia απασχολεί περίπου 90,000 εργαζόμενους, με την μείωση αυτή να αντιστοιχεί σε περίπου 5% με 10% του εργατικού δυναμικού της. Η Nokia πρόσθεσε πως θα βελτιώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ειδικά τώρα που έχει 4 ξεχωριστές ομάδες, οι οποίες έχουν ξεκάθαρο στόχο μια βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη, σύμφωνα με τον CEO Pekka Lundmark.

Οι 4 ομάδες αυτές είναι η Υποδομή δικτύου, Nokia Technologies, Cloud και Υπηρεσίες δικτύου και Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με τις δύο τελευταίες να είναι αυτές που θα υποστούν τις μεγαλύτερες αλλαγές, με την Nokia να θέλει να επενδύσει όσο περισσότερο μπορεί σε τεχνολογίες 5G και Cloud υπηρεσίες.

Όπως όλα δείχνουν, ο πραγματικός στόχος της Nokia με τις αλλαγές που έρχονται, φαίνεται να είναι να φτάσει άλλες εταιρείες δικτύων όπως Huawei και Ericcson, οι οποίες είναι πρωτοπόροι στον χώρο. Τα θετικά νέα (για τη Nokia) είναι πως ΗΠΑ και Αγγλία έχουν περιορίσει την Huawei σε παροχή εξοπλισμού δικτύων που βασίζονται σε 5G (κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες), επιτρέποντας στη Nokia να έχει μικρότερο ανταγωνισμό όπως και μια ευκαιρία να αναπτυχθεί στο μέλλον.

  • Sad 5