Το Surface 2 δε θα είναι μόνο του στην αγορά όσον αφορά τα tablets τα οποία στηρίζονται στην πλατφόρμα Windows RT της Microsoft αφού η Nokia σε ειδική εκδήλωση στο Abu Dhabi, ανακοίνωσε τη δική της πρόταση, το Lumia 2520.

Η επιστροφή της Nokia στα tablets στηρίζεται στα Windows RT 8.1, την έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε η Microsoft και η οποία «τρέχει» αποκλειστικά σε επεξεργαστές με ARM αρχιτεκτονική. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το Lumia 2520 μπορεί να τρέξει μόνο τις μοντέρνες εφαρμογές των Windows οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Store και όχι τις κλασσικές desktop εφαρμογές εκτός από το Office 2013 του οποίου η πλήρης έκδοση περιλαμβάνεται δωρεάν.

 

Με οθόνη 10.1 ιντσών, το Lumia 2520 είναι ελάχιστα μικρότερο από το Surface 2 και διαθέτει και αυτό Full HD ανάλυση. Από το μέτωπο του επεξεργαστή συναντάμε το κορυφαίο Snapdragon 800 στα 2.2 GHz με 2 GB RAM αλλά και 32 GB αποθηκευτικό χώρο. Η Nokia ακολουθεί και στο πρώτο της Lumia tablet την πολιτική ενσωμάτωσης πολύ καλής κάμερας όπως στα περισσότερα Lumia smarpthones. Έτσι στο Lumia 2520 βλέπουμε την ενσωμάτωση κάμερας 6.7mp ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει δεύτερη κάμερα στα 2mp για βιντεοκλήσεις.

 

Η σημαντική διαφορά με άλλα Windows RT tablets είναι η υποστήριξη σύνδεσης με LTE δίκτυα κάτι που κάνει δυνατή τη χρήση της συσκευής σε μέρη χωρίς ασύρματο δίκτυο.

 

 

Ακολουθώντας την τακτική της Microsoft, η Nokia διαθέτει πρόσθετα ένα ειδικό πληκτρολόγιο - κάλυμμα το οποίο ενσωματώνει μάλιστα και μπαταρία, ανεβάζοντας τη συνολική αυτονομία του tablet από τις 11 ώρες στις 16. Το Nokia Power Keyboard διαθέτει ακόμα δύο USB θύρες για σύνδεση περισσοτέρων περιφερειακών στο Lumia 2520.

 

Το Lumia 2520 αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος του χρόνου με τιμή $499. Θα διατεθεί σε τέσσερα συνολικά χρώματα, άσπρο και κόκκινο με γυαλιστερή επιφάνεια αλλά και σε γαλάζιο και μαύρο χρώμα με ματ επίστρωση.