Η Nokia δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2012, σημειώνοντας απώλειες €826 εκατομμυρίων Ευρώ, με τις καθαρές πωλήσεις να ανέρχονται στα €9.275 δισεκατομμύρια Ευρώ, αριθμός μειωμένος κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της εταιρείας σημείωσε απώλειες της τάξεως των €471 εκατομμυρίων Ευρώ, αποτελώντας περίπου το μισό αριθμό των συνολικών απωλειών. Η ταμειακή κατάσταση της εταιρείας σε μετρητά ανέρχεται σε €4.2 δισεκατομμύρια, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για €7.32 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Nokia smartphones σημείωσαν χαμηλότερα επίπεδα πωλήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τον αριθμό να ανέρχεται στις 10.2 εκατομμύρια συσκευές από τις οποίες τα 4 εκατομμύρια αποτελούν συσκευές Lumia, ενώ ο περσινός αντίστοιχος αιρθμός πωλήσεων έφτασε τα 16.7 εκατομμύρια συσκευές. Οι πωλήσεις των συσκευών Lumia είναι ελαφρώς περισσότερες από τις εκτιμήσεις αναλυτών οι οποίες έκαναν λόγο για πώληση 3.75 εκατομμύρια smartphones. Η μέση τιμή πώλησης των συσκευών της οικογένειας Lumia κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2012 ήταν €186, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο έφτανε τα €220.

 

Η Φιλανδική εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις των Lumia smartphones που ενσωματώνουν την πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft σημειώνουν συνεχώς άνοδο, με τις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών να αυξάνονται κατακόρυφα μέρα με τη μέρα. Επόμενος στόχος της Nokia είναι να αναβαθμίσει τις τρέχουσες συσκευές της στη νεότερη έκδοση των Windows Phone 7.8, μιας και μόνο τα καινούργια μοντέλα θα ενσωματώνουν τα Windows Phone 8. H έκδοση 7.8 θα ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της πιο πρόσφατης έκδοσης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον πυρήνα της πλατφόρμας, γεγονός που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι μιας καθολικής αναβάθμισης σε αυτή.

 

Link.png Site: allaboutwindowsphone.com