Ημέρα οικονομικών αποτελεσμάτων για αρκετές εταιρείες η σημερινή, με τη Nokia να ανακοινώνει τα δικά της τα οποία κρύβουν εκπλήξεις κυρίως για τη σειρά των Lumia smartphones.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι πωλήσεις ολόκληρου του Nokia Group σημείωσαν μείωση 22% αλλά με αύξηση κέρδους στα 118 εκατομμύρια ευρώ έναντι ζημιών €564 εκ. το ίδιο περσινό διάστημα. Ειδικότερα το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia, του οποίου η εξαγορά από τη Microsoft αναμένεται να κλείσει στις αρχές του 2014, σημείωσε πτώση πωλήσεων 19% σε σχέση με την περσινή χρονιά με λειτουργικές ζημιές 86 εκατομμυρίων ευρώ, αρκετά χαμηλότερες από τις ζημιές των 672 εκατομμυρίων πέρσι.

 

Τα καλά νέα για τη Nokia είναι ότι οι περισσότερες μειώσεις πωλήσεων προήλθαν από την κατηγορία των feature phones, μειωμένες κατά 37% όμως αρκετά σημαντική είναι η αύξηση στα smartphones. Εκεί η Nokia διέθεσε στην αγορά 8.8 εκατομμύρια συσκευές, 40% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 και 19% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 28% στα 1.254 δισ. ευρώ. Ειδικότερα στην Αμερικανική αγορά η αύξηση πωλήσεων κυμάνθηκε στο 400% εξαιτίας κυρίως των κινήσεων marketing καθώς και από μια σειρά Lumia συσκευών σε πολύ καλές τιμές όπως το Lumia 520.

 

Τέλος οι υπηρεσίες χαρτών της Nokia με την ονομασία Here, σημείωσαν έσοδα 211 εκατομμυρίων ευρώ με κέρδη 14 εκατομμύρια.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/nokia_quarterly_report_shows_small_profit_in_q3-news-7081.php[/url]']GSMArena