Το 2009 ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα ανέλθει σε 4 δισεκατομμύρια, προβλέπει η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη, η φιλανδική Nokia. Παράλληλα, εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα αναπτυχθεί, το 2008, με ρυθμό 10% σε σχέση με τις εκτιμούμενες πωλήσεις 1,1 δισεκατομμυρίων συσκευών στο σύνολο του 2007.

 

Η Nokia εκτιμά ότι οι περιοχές με ισχυρό ρυθμό αύξησης των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας είναι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (+15%). Αντιθέτως, ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την αγορά της Λατινικής Αμερικής εκτιμάται ότι θα είναι βραδύτερος του 10%.

 

Η φιλανδική εταιρία θα συνεχίσει να ενσωματώνει στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο εκτιμώντας ότι η αγορά υπηρεσιών στο Ιντερνετ θα ανέλθει, το 2010, σε περίπου 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ολι-Πέκα Καλάσβουο. Αναθεώρησε, τέλος, προς τα άνω την εκτίμηση της για τα λειτουργικά κέρδη της το 2009 σε 16% με 17%, από 15% σύμφωνα με την προηγούμενη εκτίμηση.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr