Η Φινλανδική HMD Global η οποία διαθέτει πλέον τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της Nokia μετά από συμφωνία με τη Microsoft, κυκλοφόρησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το Nokia 150.

Το Nokia 150 αλλά και η Dual sim έκδοσή προορίζονται για όσους ψάχνουν ένα οικονομικό κινητό τηλέφωνο χωρίς τις δυνατότητες των smartphone, με κύρια χρήση την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Το Nokia 150 έρχεται με τιμή 26 δολαρίων (χωρίς φόρους) και διαθέτει οθόνη 2,4 ιντσών, ενσωματωμένο ραδιοφωνικό δέκτη και δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 αρχείων. Στο μενού της πλατφόρμας Series 30+ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν διάφορα μικρά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και ενός κλασσικού παιχνιδιού από τα παλιά χρόνια της Nokia, το γνωστό φιδάκι.

 

Όπως όλες οι παρόμοιες συσκευές έτσι και το Nokia 150 διακρίνεται στο θέμα της αυτονομίας με την εταιρεία να αναφέρει ότι με μία φόρτιση, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεφωνικές κλήσεις σε σύνολο 22 ωρών ενώ σε κατάσταση αναμονής, η αυτονομία φτάνει τον ένα μήνα. Υπάρχει ακόμα και κάμερα με απλή VGA ανάλυση αλλά και LED flash ενώ για τον αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να στηριχτείτε σε microSD κάρτα και με όριο τα 32GB.

 

Nokia-150.png

 

Αναμενόμενα το Nokia 150 δεν εντυπωσιάζει αφού προορίζεται για συγκεκριμένες ανάγκες και αγορές, όμως η επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι πιο ενδιαφέρουσα αφού σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στα smartphones, με τις πρώτες android συσκευές να παρουσιάζονται πιθανότατα στην MWC.

 

Link.png Site: HMD