Από ότι φαίνεται, ούτε η Nokia –ή καλύτερα HMD Global- κατάφερε να αντισταθεί στις οθόνες με… εγκοπή (notch), και έτσι μετά το Nokia X6, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Κινέζικη αγορά, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει το Nokia 5.1 Plus.

Η ιστοσελίδα TigerMobiles και ο OnLeaks ισχυρίζονται ότι έχουν φωτογραφίες του νέου Nokia 5.1 Plus, μίας συσκευής που θα κυκλοφορήσει σε πολλές αγορές στον κόσμο και αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να έχει οθόνη 5,7 ιντσών με εγκοπή (notch) στο πάνω μέρος.

Η οθόνη με την εγκοπή συνοδεύεται και από ένα αρκετά μεγάλου μεγέθους… πηγούνι (chin) στο κάτω μέρος, στο οποίο έχει μετακομίσει το λογότυπο της εταιρείας. Στο πίσω μέρος, το Nokia 5.1 Plus διαθέτει διπλή κύρια κάμερα που συνοδεύεται από LED flash. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων επίσης δεν απουσιάζει.

Η συσκευή ακολουθεί τη τάση της εποχής τόσο με τις κάμερες όσο και με την οθόνη, αλλά όχι και με την περίπτωση της υποδοχής για τα ακουστικά, αφού πέρα από USB Type-C διαθέτει και υποδοχή 3.5mm.

2.jpg.5135162486b6c0a3524c45d95371dfab.jpg

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει η συσκευή, ενώ άγνωστο παραμένει και το SoC και η μνήμη που ενσωματώνει. Βεβαίως πρόκειται για μία mid-range συσκευή, οπότε περιμένουμε να διαθέτει αντίστοιχης κατηγορίας system-on-chip και ποσότητα μνήμης. Θα κυκλοφορήσει –ενδεχομένως στα πλαίσια της έκθεσης IFA- σε λευκό και μαύρο.

Engadget

The Verge