Σύμφωνα με φήμες, ο Φινλανδός κατασκευαστής αναμένεται μετά την κυκλοφορία του Nokia N1, του πρώτου Android tablet της εταιρείας, να ανακοινώσει το Nokia C1, ένα smartphone που θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android.

Το Nokia C1 σύμφωνα με φήμες θα βασίζεται στο Android 5.0 Lolipop και θα διαθέτει προ-εγκατεστημένο τoν Z Launcher της εταιρείας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το κινητό θα βασίζεται σε chipset της Intel, το οποίο θα συνοδεύεται από 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου (ενδεχομένως να προσφέρεται και δυνατότητα επέκτασης).

 

Θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 720p και λέγεται ότι στην πρόσοψη θα διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 5.0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος θα διαθέτει κάμερα 8.0 Megapixels με LED flash.

 

Το κινητό θα κατασκευάζεται από την Foxconn, αφού απαγορεύεται από την ίδια την Nokia να κατασκευάσει συσκευές -υπάρχει σχετικό όρος στο συμβόλαιο με την Microsoft- μέχρι το 2016. Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για την συσκευή και λέγεται ότι θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

 

Link.png Site: GSMArena