Όντας ήδη στην αγορά για πάνω από τρείς μήνες, γεγονός είναι ότι το Surface tablet δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες και αριθμεί χαμηλά ποσοστά αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό, αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν υπάρχει μέλλον για τα Windows tablets.

Ο κυρίαρχος συνεργάτης της Microsoft στο χώρο των smartphone συσκευών, η Nokia, εξετάζει το ενδεχόμενο να εισέλθει και στο χώρο των Windows tablets. Σε συνέντευξή του στο Australian Financial Review, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται έντονα για τον χώρο των tablets. Η εταιρεία χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να «μελετήσει» τις προσπάθειες της Microsoft όσον αφορά τα Surface Tablets, έτσι ώστε να αποφασίσει πώς και πότε θα πραγματοποιήσει την είσοδο στην αγορά.

 

«Δεν έχουμε ανακοινώσει tablets συσκευές αυτή την περίοδο, αλλά είναι κάτι το οποίο κοιτάμε και εξετάζουμε πολύ προσεκτικά. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε φάση προσεκτικής μελέτης της αγοράς, με την πρόσφατη διάθεση του Surface tablet, εκ μέρους της Microsoft, προκειμένου να αποφασίσουμε ποια χρονική στιγμή και με ποιο τρόπο θα εισέλθουμε στην αγορά», δήλωσε ο Elop. Ερωτηθείς σχετικά με το ποια πλατφόρμα θα επέλεγε, το στέλεχος της Nokia, δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του Android, αλλά ξεκαθάρισε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην πλατφόρμα της Microsoft. Ως προς το μέγεθος των συσκευών εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά σχέδια, από μικρά όπως τα iPad mini και Nexus 7 αλλά και μεγαλύτερα όπως τα Surface και τα iPad.

 

Πρόσφατες φήμες ήθελαν την Nokiaνα ετοιμάζει Windows RT tablet, με πιθανή ημερομηνία διάθεσης μέσα στο 2013. Η συσκευή λεγόταν ότι θα εξοπλίζεται με οθόνη των 10.1 ιντσών, θύρες HDMI και USB και ένα κάλυμμα εξοπλισμένο με μπαταρία που διπλώνεται για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πληκτρολόγιο αλλά και ως στήριγμα για το tablet.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51532-nokia-ceo-stephen-elop-suggests-windows-tablet-on-the-way.html[/url]']techspot.com