Το 2012 ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOKIA, Stephen Elop ήταν προσηλωμένος στην πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft, εκφράζοντας παράλληλα και την γενικότερη θέση της εταιρείας του, αλλά σε τελευταία δήλωσή του στην Ισπανική ιστοσελίδα El Pais, ο Elop φαίνεται πιο διαλλακτικός ενώ ευδιάκριτο είναι το γεγονός ότι η οπτική του έχει διαφοροποιηθεί σε κάποιο βαθμό.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η Microsoft να διαθέσει συσκευή με το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στο σημερινό ''πόλεμο'' χρησιμοποιούμε ως όπλο μας, τα Windows Phones. Συνεχώς όμως σκεφτόμαστε το επόμενο στάδιο και τί ακολουθεί. Προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι με την Microsoft, αλλά όλα είναι πιθανά».

 

Άξιο αναφοράς είναι ότι η NOKIA έχει υποστηρίξει τα Windows Phones όσο κανένας άλλος κατασκευαστής smartphone. Με την διάθεση των Windows Phone 8 πολλά διαφορετικά μοντέλα ξεκίνησα από την εταιρεία να παρουσιάζονται και ακόμη περισσότερα να προετοιμάζονται πυρετωδώς στα εργαστήριά της. Άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα φήμες την ήθελαν να προετοιμάζει μια μικρότερη και λεπτότερη έκδοση του Lumia 920 με ημερομηνία πιθανής διάθεσης μέσα στο τρέχον έτος.

 

Ενημέρωση: Με ανακοίνωση της στο Techcrunch, η Nokia διαψεύδει τη συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου της και αναφέρει ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από λάθος μετάφραση της ιστοσελίδας Gizmodo. Η εταιρεία παραθέτει το επίμαχο κομμάτι της συνέντευξης. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι στο κομμάτι αυτό η Nokia αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης του Android, κάνοντας όμως σαφές τη πίστη της στα Windows Phone.

 

So, the way I think about it is, in the current war on ecosystems, we are fighting with Windows Phone. That’s what we’re doing. Now, what we’re always doing is asking, how does that evolve? What’s next? What role does HTML5 play? What role does Android or other things play in the future? We’re looking further into the future, but it terms of what we’re bringing to market, and what we’re immediately focused on, we’re focused on Windows Phone.

 

Link.png Site: http://gizmodo.com/5973769/nokia-boss-today-we-are-with-microsoft-but-anything-is-possible[/url]']gizmodo.com