Το Lumia 820 της Nokia είναι το δεύτερο και "οικονομικό" μοντέλο της εταιρείας το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με το Lumia 920 και τρέχει τη νέα πλατφόρμα των Windows Phone 8.

Σε μια γρήγορη επαφή που είχαμε μαζί του, το Lumia 820 ξεχωρίζει για την τεράστια οθόνη των 4.3' ιντσών τεχνολογίας AMOLED η οποία όμως έχει μείνει στην ανάλυση των 800x480 που είχε η προηγούμενη γενιά των Windows Phone.

 

 

Από τεχνικής πλευράς όμως διαθέτει έναν από τους πιο γρήγορους επεξεργαστές, το διπύρνο Snapdragon Krait της Qualcomm στο 1.5 Ghz με 1gb ram. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μόλις 8gb αλλά μπορείτε να τον αυξήσετε κάνοντας χρήση της microSD θύρας η οποία υποστηρίζει κάρτες έως 32gb. Οι κάμερες είναι 8megapixel στο πίσω μέρος με φακό Carl Zeiss και δυνατότητα εγγραφής 1080p video ενώ η μπροστινή έχει ανάλυση VGA και προορίζεται μόνο για βιντεοκλήσεις.

 

Η κατασκευή είναι τυπική για την οικονομική σειρά μοντέλων στην οποία κυριαρχεί το πλαστικό στο πίσω μέρος. Η Nokia διαθέτει διαφορετικά καλύματα για το πίσω μέρος ενώ με ένα άλλο ξεχωριστό, δίνει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στο Lumia 820 μέσω ειδικών περιφερειακών που την υποστηρίζουν όπως το Fatboy.

 

p1100494l.jpg

 

Nokia Lumia 820 - Πρώτη Επαφή

Nokia Lumia 820 - Πρώτη Επαφή

Nokia Lumia 820 - Πρώτη Επαφή

 

Αναμένεται στην αγορά το Νοέμβριο όπως όλα τα νέα Windows Phone 8 smartphones όμως στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει αργότερα.