Ο μεγαλύτερος online retailer στο Βιετνάμ, TheGioididong.com έχει συμπεριλάβει στις λίστες του καταστήματος το Nokia Normandy, το κινητό της Φινλανδικής εταιρείας που φημολογείται ότι βασίζεται σε "fork" του Android, και το οποίο περιμένουμε να παρουσιαστεί επίσημα στο MWC.

Πρόκειται για ένα κινητό που θα ανήκει κατά πάσα πιθανότητα στην οικογένεια των συσκευών Asha (π.χ Nokia Asha 503), και θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 480 x 854 pixels ενώ θα βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 200 SoC (1GHz, dual-core) και θα συνοδεύεται από 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου, που πάντως θα επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 32GB.

 

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται επίσης υποστήριξη dual-SIM καθώς και κάμερα με αισθητήρα 5 Megapixels στο πίσω μέρος.

 

Σύμφωνα με τον Βιετναμέζο e-tailer, το κινητό θα προσφέρει πρόσβαση στις υπηρεσίες... Google Play, Google Now, YouTube, Google Maps και θα κάνει χρήση και άλλων εφαρμογών της Google. Θα βασίζεται στο Android 4.4 KitKat.

 

Αν και γενικώς οι "forked" εκδόσεις του Android δεν προσφέρουν συμβατότητα με τις υπηρεσίες της Google (π.χ όπως συμβαίνει με τις συσκευές της Amazon) στην συγκεκριμένη περίπτωση, για προφανείς λόγους, θα αποτελέσει έκπληξη κάτι τέτοιο. Σύμφωνα επίσης με τον γνωστό leaker @evleaks, η συσκευή θα ονομαστεί Nokia X, ωστόσο ο @evleaks έχει στο παρελθόν κάνει και αρκετά λάθη.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Nokia-Normandy-listed-on-Vietnam-retailers-site-with-access-to-some-Google-services_id51832[/url]']PhoneArena