Νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο για το Windows RT tablet που ετοιμάζει η Nokia, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Οι πηγές της ιστοσελίδες TheVerge αναφέρουν ότι η κωδική ονομασία του tablet είναι Sirius, με τον τελικό σχεδιασμό της συσκευής να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τα κορυφαία μοντέλα των Lumia smartphones. Πιθανόν αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει και σε αρκετά χρώματα, με το κόκκινο να είναι ένα από αυτά με βάση την παραπάνω φωτογραφία που διέρρευσε πρόσφατα.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πίσω μέρος βρίσκεται κάμερα 6.7mp με Carl Zeiss οπτικά μέρη και στο μπροστινό κάμερα 2mp για βιντεοκλήσεις. Η οθόνη των 10.1 ιντσών φέρεται να διαθέτει ανάλυση Full HD (1920x1080), σημαντικά μεγαλύτερη από τα Windows RT tablets που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή ενώ είναι βελτιστοποιημένη για καλύτερη ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους.

 

Η πληροφορία για ύπαρξη του τετραπύρηνου Qualcomm Snapdragon 800 φαίνεται να επιβεβαιώνεται μαζί με 2GB RAM, με την αυτονομία να υπολογίζεται στις 10 ώρες σε συνδυασμό με τη δυνατότητα σύνδεσης σε LTE δίκτυα. Σε άλλα χαρακτηριστικά που αναμένεται να διαθέτει το Sirius είναι microSD θύρα για επέκταση των 32GB αποθηκευτικού χώρου, micro HDMI και micro USB.

 

Στα αξεσουάρ που πρόκειται να κυκλοφορήσει η Nokia περιλαμβάνεται τελικά και πληκτρολόγιο-κάλυμμα το οποίο θα διαθέτει τη δική του μπαταρία για να φορτίζει το tablet σε περιπτώσεις ανάγκης. Η Nokia αναμένεται να τιμολογήσει το tablet της στα ίδια επίπεδα με το αρχικό μοντέλο του iPad και συγκεκριμένα στα $499.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/8/26/4659436/nokia-sirius-windows-rt-tablet-specifications[/url]']TheVerge