Στο πρόσφατο Mobile World Congress, η Nokia αποκάλυψε τρεις νέες συσκευές που βασίζονται στο AOSP (Android Open Source Project), τις Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Android, ωστόσο καμία υπηρεσία της Google δεν είναι προεγκατεστημένη, ενώ επιπλέον δεν προσφέρει πρόσβαση στο Google Play store, παρά μόνο στο δικό της Nokia Store.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε ο κ.Elop κατά την παρουσίαση των συσκευών την οποία και παρακολουθήσαμε, αυτό έγινε επίτηδες, αφού στόχος είναι η προώθηση των υπηρεσιών της Microsoft, ώστε να τις γνωρίσει και να τις χρησιμοποιήσει περισσότερος κόσμος.

 

Παρόλα αυτά, δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες για να καταστήσουν ορισμένοι developers/ hackers δυνατή την εγκατάσταση του Google Play store και άλλων εφαρμογών/ υπηρεσιών της Google στο συγκεκριμένο κινητό. Ένα μέλος του xda-developers forum, με την ονομασία Kashamalaga, κατάφερε να καταστήσει δυνατό το παραπάνω σε μόλις πέντε βήματα. Εφαρμογές όπως το Gmail, το Google Now ή οι Google Maps και Hangouts λειτουργούν κανονικά στο Nokia X.

 

 

Θα έλεγε κανείς ότι η Nokia δεν προσπάθησε και πάρα πολύ για να “κλειδώσει” την συσκευή, ενώ κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι αυτό που συνέβη, όπως συνέβη και με την… ταχύτητα που συνέβη είναι και κάπως ντροπιαστικό για την Φινλανδική εταιρεία. Αλλά αυτό αν δεν… χαιρόταν η Nokia με την εξέλιξη. Δείτε παρακάτω το tweet της Nokia και θα καταλάβετε:

 

https://twitter.com/nokiadeveloper/status/439490446470152192

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/1/5459888/nokia-x-hacked-to-run-google-apps-services[/url]']TheVerge