Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα ότι καθημερινά πραγματοποιούνται 3 εκατομμύρια λήψεις στο Ovi Store. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του Οκτωβρίου όπου σημειώθηκαν 2,3 εκατομμύρια λήψεις αντίστοιχα.

 

Το Ovi Store περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 18.000 τίτλους εφαρμογών και εργαλείων, ενώ το 90% των χρηστών του κατεβάζει τουλάχιστον μία εφαρμογή σε κάθε επίσκεψη του. Όλα τα παραπάνω στατιστικά είναι αρκετά ενθαρρυντικά για τη Nokia, η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, το iTunes της Apple καταγράφει 17,28 εκατομμύρια λήψεις ημερησίως.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Nokia πηγάζει από το γεγονός ότι οι προγραμματιστές, μέχρι και πριν την κυκλοφορία του Qt SDK έπρεπε να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία ανάλογα με τη συσκευή για την οποία προορίζεται η εκάστοτε εφαρμογή, όπως είναι το Symbian, το Maemo και το MeeGo. Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι του Ovi Store εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον. Στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει 50 εκατομμύρια νέους πελάτες στη πλατφόρμα του Symbian με την έλευση του Nokia E7.

 

Link.png Site: bgr.com

Link.png Site: electronista.com