Ο ίδιος ο πρόεδρος της Nokia, Stephen Elop φρόντισε να δημοσιοποιήσει σήμερα το πρώτο κινητό της εταιρείας που θα στηρίζεται στην πλατφόρμα Windows Phone 7, ένα από τα πολυαναμενόμενα smartphones της χρονιάς.

 

Κατά την παρουσίαση σε μια μικρή ομάδα υπαλλήλων της εταιρείας, ο πρόεδρος της Nokia αφού ζήτησε να σβήσουν όλοι τις φωτογραφικές μηχανές τους (!!) προχώρησε την παρουσίαση του Nokia Sea Ray όπως είναι η κωδική ονομασία της συσκευής η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη και ο σχεδιασμός της δεν είναι ο τελικός. Φυσικά όπως αναμένονταν, οι πρώτες φωτογραφίες αλλά και βίντεο της παρουσίασης έχουν ήδη διαρρεύσει δίνοντας μας μια πρώτη εικόνα της συσκευής.

nokiasearay.jpg

post-39041-0-89740900-1308835589_thumb.jpg post-39041-0-29163600-1308835590_thumb.jpg

 

Το Nokia Sea Ray έχει σαφείς ομοιότητες με το μοντέλο N9 που ανακοινώθηκε πρόσφατα και τα μόνα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι η παρουσία του ανθεκτικού gorilla glass στην επιφάνεια της συσκευής καθώς και η κάμερα 8 megapixel με φακό Carl Zeiss. Όπως είναι ήδη γνωστό, το πρώτο Windows Phone κινητό της Nokia θα τρέχει την έκδοση Mango η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες.

 

 

Η τελική συσκευή αναμένεται να παρουσιαστεί στις 26 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου Nokia World που διεξάγεται στο Λονδίνο και παραδοσιακά η εταιρεία κάνει τις μεγάλες της ανακοινώσεις. Οι 6 πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει το Windows Phone κινητό της Nokia είναι η Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία και Ισπανία.

 

 

Link.png Site: technet.ru