Η Nokia μας εκπλήσσει ευχάριστα, ανακοινώνοντας τη διάθεση του τελευταίου της smartphone, του Lumia 1520 και στην ελληνική αγορά λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Το Lumia 1520 αποτελεί ένα ξεχωριστό smartphone αφού είναι το πρώτο Windows Phone που διαθέτει οθόνη 6' ιντσών με Full HD ανάλυση ενώ ενσωματώνει και το Snaprdragon 800 chipset της Qualcomm με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.26 GHz.

 

Η μεγάλη οθόνη δίνει τη δυνατότητα για μια επιπλέον κάθετη στήλη στην κεντρική οθόνη των Windows Phone 8 , ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης GDR3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Microsoft για τα νέα smartphones.

 

Η φωτογραφική μηχανή ξεχωρίζει όπως και σε κάθε κορυφαίο Lumia μοντέλο, με ανάλυση 20mp, οπτικά Zeiss και LED Flash. Στηρίζεται στην τεχνολογία Pureview την οποία είδαμε και στα Lumia 920 και 925 η οποία υπόσχεται πολύ καλές φωτογραφίες με τη βοήθεια του οπτικού σταθεροποιητή ενώ πρόσφατα η Nokia ανακοίνωσε την προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης των φωτογραφιών σε raw format. Η εγγραφή βίντεο γίνεται σε ανάλυση Full HD με κρυστάλλινο ήχο με τη χρήση τεσσάρων μικροφώνων μέσω της τεχνολογίας Nokia Rich Recording η οποία εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή καταγραφή του φυσικού ήχου.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ακόμα μια δεύτερη κάμερα στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις με ανάλυση 1.3mp, 2 GB RAM, 32 GB αποθηκευτικό χώρο με υποστήριξη microSD καρτών καθώς και μπαταρία 3.400 mAh.

 

Το Nokia Lumia 1520 θα κάνει την εμφάνιση του στην ελληνική αγορά την επόμενη εβδομάδα με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης τα €749.