Ο Jen-Hsun Huang, CEO της Nvidia δήλωσε πρόσφατα ότι χάρη στις εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε πλήρως αυτόνομα οχήματα στους δρόμους.

Η Nvidia πρωτοστάτησε στην επανάσταση των τρισδιάστατων γραφικών σχεδιάζοντας graphics-processing chips ωστόσο τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας της τεχνολογίας, όπως στους τομείς του high-performance computing, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των αυτόνομων οχημάτων. Αυτή η επεκτατική πολιτική της ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα, τόσο ώστε η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σήμερα στα $116 δισεκατομμύρια.

 

“Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από τέσσερα ακόμη χρόνια για να δούμε πλήρως αυτόνομα οχήματα στο δρόμο. Πόσο θα χρειαστεί ώστε ο μεγαλύτερος αριθμός οχημάτων στον δρόμο να είναι τέτοιου είδους είναι κάτι που εξαρτάται” (από διάφορους παράγοντες) δήλωσε ο Jen-Hsun Huang σε δημοσιογράφους σε μία εκδήλωση της εταιρείας στην Ταϊπέι, στη Ταϊβάν.

 

Παγκόσμιας εμβέλειας τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Apple, Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon και Huawei επενδύουν τεράστια ποσά για να αναπτύξουν και να προσφέρουν υπηρεσίες και AI-powered προϊόντα καθώς αναζητούν νέους τομείς ανάπτυξης. Ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams δήλωσε πρόσφατα επίσης ότι η εταιρεία του βλέπει τις φορητές συσκευές ως μία σημαντική πλατφόρμα για τη Τεχνητή Νοημοσύνη μελλοντικά.

 

“Υπάρχουν πολλές διαδικασίες στο εσωτερικό επιχειρήσεων που μπορούν να αυτοματοποιηθούν…. η παραγωγικότητα της κοινωνίας θα αυξηθεί” είπε ο Jen-Hsun Huang. Παράλληλα, ο ίδιος έδειξε να κρατάει μετριοπαθή ή και ενδεχομένως αρνητική στάση όσον αφορά στις προσδοκίες για αύξηση στις πωλήσεις των επεξεργαστών γραφικών της εταιρείας εξαιτίας της δημοτικότητας της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Αντίθετα, η AMD περιμένει από όσο γνωρίζουμε αύξηση στις πωλήσεις της (λόγω της ζήτησης για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων).

 

“Τα έσοδα για εμάς στα κρυπτονομίσματα είναι λίγο πάνω από $100 εκατομμύρια το τρίμηνο. Για εμάς, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό… και προφανώς δεν αποτελεί αγορά που θα εστιάσουμε” δήλωσε ο CEO της Nvidia.

 

Link.png Site: Reuters