Όσο και αν προσπαθεί η AMD να επηρεάσει την καταναλωτική συνείδηση των χρηστών, υποστηρίζοντας ότι τα 650 δολάρια που ζητάει η Nvidia για τη νέα Geforce GTX 1080 είναι πολλά, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει νέες προτάσεις, εκμεταλλευόμενη το “momentum” της αρχιτεκτονικής Pascal.

Οι συνεργάτες της Nvidia ισχυρίζονται ότι μπορούν να παραδώσουν τόσες κάρτες, όσες και οι μονάδες επεξεργασίας που θα τους προμηθεύσει η κατασκευάστρια, τη στιγμή που η ζήτηση είναι μεγάλη και οι διάφορες αλυσίδες συναρμολόγησης "high-end" PCs (Origin PC, Maingear, Falcon Northwest, Velocity Μicro) δεν προλαβαίνουν να συνθέτουν νέα συστήματα.

 

Μιας και η "μπογιά" της προηγούμενης Titan ξεθώριασε και η σκυτάλη παραδόθηκε στη νέα Geforce GTX 1080, υπάρχει πλέον χώρος και για μία ακόμα ισχυρότερη πρόταση, η οποία θα αποπνέει και έναν πιο επαγγελματικό χαρακτήρα.

 

Ο πυρήνας GP102, η ύπαρξη του οποίου επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από έγγραφα της Nvidia και που θα αποτελέσει (κατά πάσα πιθανότητα) τη βάση για τα νέα μοντέλα της σειράς Quadro, θα είναι μάλλον και το τσιπ με το οποίο θα τροφοδοτείται η νέα GeForce GTX Titan - η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει και την εμπορική ονομασία Geforce GTX 1080 Ti.

 

Η τιμή της νέας Titan εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 1000 δολάρια, με το GP102 να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το GP104 των 314 τετρ. χιλιοστών αλλά μικρότερο από το θηριώδες GP100, με το οποίο τροφοδοτούνται οι κάρτες Pascal που προορίζονται για χρήση σε υπερυπολογιστές.

 

Σύμφωνα με τις πηγές, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Pascal τσιπ που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στα 16nm FinFET (TSMC) - με περισσότερους πυρήνες CUDA από το GP104 - το οποίο θα εκμεταλλεύεται τη νέα GDDR5X μνήμη.

 

Link.png Site: Fudzilla