Δύο νέες συλλεκτικές εκδόσεις της κορυφαίας κάρτας γραφικών της TΙΤΑΝ Xp ανακοίνωσε η Nvidia, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να αντανακλούν την εμφάνιση και την αίσθηση του γαλαξία του Star Wars.

Οι δύο νέες κάρτες γραφικών αποδίδουν φόρο τιμής στη φωτεινή και σκοτεινή πλευρά του σύμπαντος του Star Wars και στο σχεδιασμό των ψυκτρών τους παρατηρούμε στοιχεία που μιμούνται αυτά στη λαβή του lightsaber του Luke Skywalker ή φωτεινά πάνελ που θυμίζουν το Death Star.

 

Στο αλουμινένιο κάλυμμα της κάρτας γραφικών Jedi Order παρατηρούνται στοιχεία από αντικείμενα και όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς σε μάχες από την Rebel Alliance και για αυτό μοιάζει να έχει φθαρεί και διαβρωθεί (χάρη σε μία ειδική τεχνική που έχει χρησιμοποιηθεί με σπρέι με άλας).
Η κάρτα γραφικών Galactic Empire από την άλλη με τις απλές, καθαρές γραμμές της στον σχεδιασμό προσομοιώνει την οργανωμένη φύση της πλούσιας σε πόρους Αυτοκρατορίας.

 

gallery_286955_4325_187611.jpg

 

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν φωτιζόμενα στοιχεία σε πράσινο και κόκκινο ενώ για να τελειοποιηθεί το φινίρισμα και των δύο εκδόσεων μαθαίνουμε ότι απαιτήθηκε τουλάχιστον ένας χρόνος δοκιμών.
Οι συσκευασίες επίσης των καρτών γραφικών διαθέτουν διαφορετικό χρώμα, λευκό για την Jedi Order GPU και μαύρο για την Galactic Empire GPU.

 

gallery_286955_4324_289339.jpg

 

Από άποψη hardware, τόσο η Jedi order όσο και η Galactic Empire TITAN Xp κάρτα γραφικών βασίζεται στην Pascal-based GPU της Nvidia, GP102 που ενσωματώνει 3840 πυρήνες CUDA και τρέχει στα 1,6GHz. Η GPU συνοδεύεται από 12GB μνήμης GDDR5X που τρέχει στα 11,4Gbps. Η ισχύς αγγίζει τα 12TFLOPs. Το κόστος για καθεμία από τις δύο συλλεκτικές εκδόσεις Star Wars της TITAN Xp είναι $1200.

 

 

Link.png Site: TechPowerUp