Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge, στην λίστα του Department of Motor Vehicles της Πολιτείας της California, στις ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τις εταιρείες που έχουν άδεια να δοκιμάζουν τις τεχνολογίες αυτο-οδήγησης τους κανονικά στους δημόσιους δρόμους, περιλαμβάνεται πια και η Nvidia.

Αν και η Nvidia δεν είναι κάποια εταιρεία που κατασκευάζει οχήματα ή που θέλει να κατασκευάσει αυτό-οδηγούμενα οχήματα, έχει σχεδιάσει επεξεργαστές για αυτοκίνητα του είδους, οπότε ορισμένες φορές θα πραγματοποιεί δοκιμές για να ελέγξει στην πράξη τις δυνατότητες των σημερινών και των μελλοντικών chip της. Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Baidu πάνω στην δημιουργία μίας πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης για αυτο-οδηγούμενα οχήματα.

 

Οι κατασκευαστές που δεν αστειεύονται με τις τεχνολογίες αυτο-οδήγησης τους, τυπικά δοκιμάζουν τις ιδέες και τις φιλοδοξίες τους πρώτα στην πολιτεία της California. Πρόσφατα, οι μάλλον μικρές και άγνωστες στο ευρύ κοινό, εταιρείες Wheego και Valeo πήραν άδεια να δοκιμάσουν και αυτές τα δικά τους οχήματα στους δημόσιους δρόμους της California, την ώρα που η λίστα του Department of Motor Vehicles περιλαμβάνει και πολύ μεγαλύτερα ονόματα, όπως τις εταιρείες Google, Honda, Ford, Mercedes, BMW, Baidu κ.ά.

 

 

Link.png Site: Engadget