Το νέο SoC της Nvidia για φορητές συσκευές το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο MWC 2014.

Ενσωματωμένο σε ένα πρωτότυπο tablet με την ονομασία Tegra Note στον εκθεσιακό της χώρο, η Nvidia προχώρησε στην επίδειξη δύο τεχνολογικών demo που δείχνουν τις επιδόσεις του νέο SoC το οποίο φιλοδοξεί να φέρει την εμπειρία του PC Gaming στις φορητές συσκευές.

 

Ειδικότερα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι φωτισμοί, τα textures και οι αντανακλάσεις είναι σίγουρα εντυπωσιακά στοιχεία, και δείχνουν το μέλλον στα videogames των smartphone και tablet που θα ενσωματώσουν το Tegra K1.

 

 

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το νέο SoC της Nvidia έρχεται με 192 Cuda-core GPU και στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler, την ίδια αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η Nvidia στις GPU των επιτραπέζιων υπολογιστών. Σύμφωνα με την Nvidia, το Tegra K1 είναι πιο γρήγορο από ένα Xbox 360 ή ένα PlayStation 3 και τρεις φορές πιο γρήγορο από το A7 SoC της Apple που βρίσκεται πίσω από το iPad Air και το iPhone 5s.

 

P1120956.JPG

 

Nvidia Tegra K1 @ MWC 2014

Nvidia Tegra K1 @ MWC 2014

Nvidia Tegra K1 @ MWC 2014

Nvidia Tegra K1 @ MWC 2014

 

Σε ερώτηση μας, στέλεχος της Nvidia επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μένει πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει, με τα πρώτα Tegra K1 tablet να κυκλοφορούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους και την 64bit έκδοση να ακολουθεί το δεύτερο μισό.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt