Στην έκθεση CES 2018, η Nvidia παρουσίασε τις BFGDs (Big Format Gaming Displays), δηλαδή γιγαντιαίες οθόνες με μπόλικη ενσωματωμένη τεχνολογία και με διαγώνιο 65 ιντσών που υποστηρίζουν ανάλυση 4K και HDR.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που ενσωματώνουν συμπεριλαμβάνεται και η τεχνολογία G-SYNC, που εξαλείφει φαινόμενα τύπου “screen tearing” αλλά και η λειτουργικότητα SHIELD που γνωρίζουμε από άλλες συσκευές της εταιρείας. Μάλιστα δεν προορίζονται για το… σαλόνι, παρά τα μέγεθος τους, με την Nvidia να οραματίζεται να κοσμούν τα γραφεία των χρηστών και gamers.

Για την κατασκευή των συγκεκριμένων οθονών που απευθύνονται σε όσους παίζουν παιχνίδια και καταναλώνουν περιεχόμενο η Nvidia συνεργάστηκε με τις εταιρείες ASUS (ROG Swift PG65), Acer και HP, που είναι μία ενδιαφέρουσα ομάδα συνεργατών, που έχουν παρουσία αλλά και δεν έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα (της κατασκευής μεγάλων οθονών).

Όλες οι οθόνες του είδους υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz, μέγιστη φωτεινότητα 1000nits, εξοπλίζονται με full-array back-lighting και υποστηρίζουν πλήρως τη χρωματική παλέτα DCI-P3.

P1160373.jpg.8de83d999bc972eca1a625cb439a6ced.jpg

Επίσης, και από τη στιγμή που απευθύνονται κατά πρώτο λόγο σε gamers, επιδεικνύουν χαμηλό latency και ενσωματώνουν υποστήριξη SHIELD (ουσιαστικά Android TV), οπότε είναι σε θέση να κάνουν ότι μπορεί να κάνει και ένα set-top box της Nvidia, ενώ συνοδεύονται και από remote ή τον gaming controller της ίδιας της εταιρείας (με υποστήριξη Google Assistant). Χάρη στην ενσωμάτωση SHIELD, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει και να παίξει παιχνίδια απευθείας εκμεταλλευόμενος τη τεχνολογία cloud streaming της Nvidia, GameStream.

Σύμφωνα με την Nvidia, οι Big Format Gaming Displays θα κυκλοφορήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι, με άγνωστη όμως για την ώρα τιμή.

Engadget

  • Like 1