Η Nvidia συμφώνησε να πληρώσει $30 σε κάθε αγοραστή της κάρτας γραφικών GeForce GTX 970 (30$ ανά κάρτα γραφικών) αλλά και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα που αγγίζουν τα $1,3 εκατομμύρια.

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα ενός διακανονισμού με την πλευρά που είχε υποβάλλει συλλογική αγωγή, ισχυριζόμενη ότι η Nvidia σκοπίμως παραποίησε την ποσότητα της μνήμης στην κάρτα γραφικών GeForce GTX 970.

 

Η εταιρεία παρόλα αυτά δεν διευκρίνισε το συνολικό ποσό των χρημάτων που θα πληρώσει και αν θα αποζημιώσει μόνο τους αγοραστές που υπέβαλλαν την αγωγή (π.χ τους αγοραστές της κάρτας γραφικών που είναι Αμερικανοί πολίτες) ή τους χιλιάδες αγοραστές σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

“Ο διακανονισμός είναι δίκαιος και εύλογος... και αποτελεί προϊόν εκτεταμένης διαπραγμάτευσης έμπειρων δικηγόρων που είναι εξοικειωμένοι με τα νομικά και ουσιαστικά ζητήματα της υπόθεσης ώστε να εξασφαλιστεί ότι εκείνοι που υπέβαλλαν την αγωγή να έχουν δίκαιοι μεταχείριση σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού” δήλωσαν οι δικηγόροι από την πλευρά των πελατών. Σύμφωνα με την πλευρά που υπέβαλλε την συλλογική αγωγή, η Nvidia παραποίησε την ποσότητα της μνήμης που μία GeForce GTX 970 GPU μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει, την ώρα που έρευνα απέδειξε ότι μπορούσε να διευθυνσιοδοτήσει μόνο 3.5GB της μνήμης. Ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang ζήτησε συγνώμη από τους αγοραστές για το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

 

Link.png Site: TechPowerUp