Νέες πληροφορίες διέρρευσαν σχετικά με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών της Nvidia, γνωστή υπό την κωδική ονομασία Tegra 4 (aka "Wayne").

Η κινέζικη ιστοσελίδα Chip Hell κάνει λόγο για parts αρχιτεκτονικής 28-nanometer, εξοπλισμένα με "4+1" quad cores με τον πέμπτο πυρήνα να επιτελεί διεργασίες εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας όπως και στο Tegra 3. Όσον αφορά τα γραφικά, οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές εξοπλίζονται με 72-core GPU που σύμφωνα με το slide, προσφέρει 20 φορές τις επιδόσεις των Tegra 2 και 6 φορές των Tegra 3. Να αναφερθεί ακόμη ότι οι αναλύσεις που υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα chips φθάνουν τα 2,560 x 1600 ενώ υπάρχει αναφορά και για αναλύσεις χωρίς όμως να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό.

 

Σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων επεξεργαστών Tegra 4 της Nvidia είναι ότι παρέχουν υποστήριξη για USB 3.0 αλλά και για μνήμη τύπου dual-channel DDR3L. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, έντονες όμως είναι οι φήμες ότι θα παρουσιαστούν στην CES 2013 τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/nvidia-tegra-4-processor-details-leaked-7000008961/[/url]']zdnet.com