Η Nvidia κατάφερε να κλείσει συμφωνίες με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως με την Audi και την Mercedes για να χρησιμοποιήσουν στα αυτόνομα οχήματα τους το επερχόμενο chip της, Xavier.

Όμως πριν από λίγες μέρες, η Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία MobilEye για $15 δισεκατομμύρια περίπου με στόχο την ανάπτυξη και την προμήθεια λογισμικού αυτόνομης οδήγησης αλλά και hardware σε αυτοκινητοβιομηχανίες (ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται ήδη η BMW). Για να ανταγωνιστούν την πρόταση της Intel, οι εταιρείες Nvidia και Bosch ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στην κατασκευή και στην προμήθεια ενός AI-powered υπολογιστή για self-driving σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες επίσης.

 

Η εταιρεία MobilEye κατέχει περίπου το 70% της αγοράς, παρέχοντας ενσωματωμένες κάμερες, chips και λογισμικό για ADAS, Advanced Driver Assistance Systems δηλαδή, που είναι απολύτως απαραίτητα για την αυτόνομη οδήγηση. Η Bosch ανταγωνίζεται απευθείας την MobilEye και η συνεργασία της με την Nvidia αντικατοπτρίζει την δέσμευση της στο να συνεχίσει να κατασκευάζει την δική της τεχνολογία in-house.

 

Η Nvidia παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση CES το νέο της chip με την ονομασία Xavier, και η συνεργασία της με την Bosch θα τοποθετήσει το chip της σε πολλά περισσότερα αυτοκίνητα. Οι δύο εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να λανσάρουν τον δικό τους υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης μέσα στο 2020.

 

Link.png Site: Engadget