Μια από τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν στη φετινή CES και μάλιστα αρκετά νωρίς, είναι η παρουσίαση του νέου SoC της Nvidia για φορητές συσκευές, του Tegra K1.

Με το νέο αυτό SoC η Nvidia θέλει να φέρει την εμπειρία των γραφικών που έχουμε συνηθίσει στο dekstop, αυτή τη φορά σε smartphones και tablets και για την επιβεβαίωση έχουμε τις πρώτες μετρήσεις.

 

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, το Tegra K1 και οι 192 πυρήνες της GPU που διαθέτει, αποδίδουν σημαντικά καλύτερα από τις άλλες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά. Για παράδειγμα είναι 2.5x φορές πιο γρήγορο από τη GPU που διαθέτει ο Snapdragon 800 της Qualcomm ενώ και πάλι έχει διπλάσιες επιδόσεις από το A7 τσιπ της Apple.

 

Η σύγκριση πάντως με το Intel HD4400, το υποσύστημα γραφικών που διαθέτουν οι τελευταίας γενιάς Haswell επεξεργαστές φανερώνει ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις κάτι που εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι ο Tegra K1 προορίζεται και για smartphones.

 

Μένει να δοθεί απάντηση σε δύο κρίσιμα ερωτήματα, την αυτονομία και την ημερομηνία διάθεσης των πρώτων συσκευών που ενσωματώνουν τον Tegra K1, με την Nvidia να αναφέρει ότι η 32bit έκδοση θα κάνει την εμφάνισή της στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και η 64bit έκδοση το δεύτερο εξάμηνο.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Nvidia-Tegra-K1-smokes-the-iPad-Air-and-Snapdragon-800-in-graphics-benchmarks_id51322[/url]']Phone Arena