Η Nvidia προετοιμάζει το έδαφος για το μεγάλο GeForce event την επόμενη εβδομάδα.

Η Nvidia ετοιμάζεται για το μεγάλο GeForce event, αποκαλύπτοντας τη σχεδίαση των καρτών γραφικών επόμενης γενιάς. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Nvidia συζητούν τις αλλαγές που γίνονται στις νέες κάρτες GeForce οι οποίες βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ampere. Πρόσφατες διαρροές έχουν δείξει ότι η Nvidia θα ανακοινώσει τις κάρτες RTX 3000 την 1η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης μίας RTX 3080 και μίας κορυφαίας RTX 3090.

Στο τέλος του βίντεο, η εταιρία μας δείχνει για λίγα δευτερόλεπτα μία νέα κάρτα γραφικών που λέγεται πως είναι η RTX 3090. Τα σχέδια που εμφανίζονται στο βίντεο ταιριάζουν με αυτά των πρόσφατων διαρροών που ισχυρίζονται ότι η RTX 3090 θα έχει ένα νέο σύστημα ψύξης. Η Nvidia επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ψύξη σε όλο το βίντεο, σημειώνοντας ότι έχει επανασχεδιάσει το σύστημα ψύξης για να βελτιώσει τη ροή του αέρα και να ξεπεράσει μερικούς από τους περιορισμούς των συστημάτων που υπάρχουν στις κάρτες γραφικών έως σήμερα.

image.png.e187a2eb7e6ce9647705b41dca3775c8.png

Μέρος αυτού του νέου συστήματος αλλά και της επανασχεδιασμένης πλακέτας φαίνεται να οδήγησαν την Nvidia και σε αλλαγή της σύνδεσης τροφοδοσίας. Οι διαρροές ανέφεραν ότι η Nvidia θα χρησιμοποιεί σύνδεση 12-pin και η εταιρία το επιβεβαίωσε. Η σύνδεση 12-pin είναι μικρότερη από τη χρήση δύο παραδοσιακών 8-pin με την Nvidia να την επιλέγει ώστε να αφήσει περισσότερο χώρο στην πλακέτα για εξαρτήματα και ψύξη, αν και δεν είναι σαφές αν οι third-party εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν επίσης τη νέα υποδοχή 12-pin.

Το βίντεο της Nvidia αναφέρει επίσης και μία συνολικά καλύτερη και ισχυρότερη δομή της πλακέτας. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό, καθώς οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει υποδηλώνουν ότι η RTX 3090 θα καταλαμβάνει τρία slots ενώ θα έρχεται με ενσωματωμένη μνήμη GDDR6X 24GB. Με άλλα λόγια, μία κάρτα άξια να συνεχίσει το παράδειγμα της Titan.

Η Nvidia έχει ακόμα πολλές λεπτομέρειες για να επιβεβαιώσει την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου το πόσο ισχυρότερες θα είναι οι RTX 3080 και RTX 3090 σε σύγκριση με τις RTX 2080 Ti και RTX 2080. Η τιμή θα είναι επίσης σημαντική, ειδικά όταν οι φήμες δείχνουν ότι η RTX 3090 μπορεί να φτάσει έως και τα $1400.

  • Like 1