Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με την Nvidia και τη Softbank να ανακοινώνουν πριν λίγο την αποτυχία ολοκλήρωσης της εξαγοράς της ARM από την πρώτη.

Η συμφωνία πρωτοανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2020 με το ποσό εξαγοράς να φτάνει τα 40 δισ. δολλάρια, με την απαραίτητη προυπόθεση να λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, κάτι που αποτέλεσε και το λόγο που τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταγγείλουν τη συμφωνία «λόγω σημαντικών κανονιστικών προκλήσεων που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, παρά τις καλόπιστες προσπάθειες των μερών». Επόμενο βήμα για την ARM είναι η είσοδός της στο χρηματιστήριο, με τις διαδικασίες να ξεκινούν εντός του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.

O Jensen Huang, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia αναφέρει σε δήλωσή του ότι «Η ARM έχει ένα λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε ως περήφανοι κάτοχοι άδειας για τις επόμενες δεκαετίες». Υπενθυμίζουμε ότι στον αρχικό σχεδιασμό της Nvidia στην περίπτωση που γινόταν ο κάτοχος της ARM, ήταν να διατηρήσει το μοντέλο αδειοδότησης της αρχιτεκτονικής ARM σε τρίτες εταιρείες, ένα μοντέλο που αποτελεί άλλωστε έναν από τους λόγους της τεράστιας επιτυχίας της εταιρείας. Το πόσο σημαντικό ρόλο έχει πλέον η ARM στο χώρο της πληροφορικής, μπορεί να συνοψιστεί και στη συνέχεια της δήλωσης του Huang o οποίος καταλήγει ότι «περιμένει ότι η ARM θα αποτελέσει τη σημαντικότερη αρχιτεκτονική επεξεργαστών της επόμενης δεκαετίας.»

«Η ARM γίνεται κέντρο καινοτομίας όχι μόνο στην επανάσταση των smartphone, αλλά και στο cloud computing, την αυτοκινητοβιομηχανία, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IοT) και το metaverse, έχοντας εισέλθει στη δεύτερη φάση ανάπτυξής της», δήλωσε ο Masayoshi Son, Αντιπρόσωπος Διευθυντής, Corporate Officer. , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank Group Corp. «Θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για να βάλουμε την ARM στο χρηματιστήριο και να σημειώσουμε ακόμη περαιτέρω πρόοδο».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Softbank θα διατηρήσει τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε προπληρώσει η Nvidia, η οποία θα καταγραφεί ως κέρδος το τέταρτο τρίμηνο και η NVIDIA θα διατηρήσει την 20ετή άδεια που διαθέτει από την ARM.

  • Like 2