Προσπερνώντας τους περιορισμούς του App Store, η game streaming υπηρεσία κάνει την εμφάνισή της σε συσκευές iOS από σήμερα σε μορφή beta.

Η Nvidia επισημοποίησε την κυκλοφορία της game streaming υπηρεσίας της, GeForce Now, σε συσκευές iOS. Παρότι πρόσφατα αρνούταν τις σχετικές φήμες πιθανότατα λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης, η υπηρεσία θα εμφανιστεί σε iPhone και iPad μέσω του Safari browser όπως είχαμε αναφέρει και πριν λίγες ημέρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η υπηρεσία είναι ήδη σε λειτουργία σε φάση beta, στην οποία μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση μέσα από τη διεύθυνση play.geforcenow.com - από τον Safari web browser της iOS συσκευής του.

Ο λόγος που η Nvidia παρακάμπτει το App Store είναι ο όρος της Apple που προϋποθέτει την παρουσία όλων των παιχνιδιών που περιλαμβάνει η υπηρεσία ξεχωριστά στο App Store, προτού εκείνη εμφανιστεί στο κατάστημά της και να γίνει διαθέσιμη στους χρήστες. Για πολλούς λόγους, ο όρος αυτός περιορίζει αρκετά τις εταιρείες, καθώς τα ανταγωνιστικά Microsoft xCloud και Google Stadia ακόμη δεν έχουν παρουσία σε iOS ενώ το Amazon Luna ακολούθησε την ίδια οδό με την Nvidia.

Επιπλέον, αναφέρεται πως bluetooth χειριστήρια, όπως τα χειριστήρια DualShock 4 και Xbox One, θα είναι συμβατά με τα προσφερόμενα παιχνίδια. Από την υπηρεσία θα εξαιρεθούν παιχνίδια που απαιτούν πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθώς τα περιφερειακά δεν θα υποστηρίζονται στην έκδοση της εφαρμογής για iOS. Σημειώθηκε πως τα χειριστήρια DualSense (PS5) και Xbox Series X controller «μάλλον» θα είναι συμβατά, όμως δεν έχουν δοκιμαστεί από την εταιρεία. Το Razer Kishi, που θυμίζει Nintendo Switch «αγκαλιάζοντας» το κινητό με ένα χειριστήριο δύο κομματιών, θα είναι συμβατό.

pcvZhk.jpg

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Fortnite, το οποίο δεν θα περιλαμβάνεται αρχικά, όμως θα προστεθεί αργότερα. Ο λόγος είναι ότι η Nvidia εργάζεται πάνω σε μια έκδοση με χειρισμό αφής, ειδικά για την υπηρεσία.

Το Nvidia GeForce Now διαφέρει από τους ανταγωνιστές του στο game streaming, καθώς αντί να έχει μια λίστα παιχνιδιών που προσφέρονται στους χρήστες, τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους από άλλες υπηρεσίες (Steam, Epic Games Store, EA/Origin κ.ά.) και να παίξουν τα παιχνίδια που ήδη έχουν μέσω streaming. Σημείωθηκε πως υποστήριξη για λογαριασμούς GOG θα έρθει έγκαιρα για να συμπέσει με την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077.

Επίσης, ένα βασικό σημείο που διαφέρει από τους ανταγωνιστές είναι το μοντέλο χρέωσης. Προσφέρεται δωρεάν για μια ώρα την ημέρα με τον χρήστη να τοποθετείται σε σειρά αναμονής για ελεύθερη θέση, ενώ με 4.99€/μήνα, οι χρήστες παίρνουν ειδική προτεραιότητα και μπορούν να παίζουν για έξι ώρες ανά ημέρα, με τη δυνατότητα να έχουν και ray tracing στα υποστηριζόμενα παιχνίδια.