Σύμφωνα με την Nvidia, η νέα GPU, που η Nvidia λανσάρει ως IGP-upgrade προσφέρει 3 φορές καλύτερο performance-per-watt σε σχέση με τη Maxwell-based GeForce 940ΜΧ.

Η νέα επίσης GPU της Nvidia, GeForce MX150, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να λανσάρουν φορητούς υπολογιστές με λεπτότερο προφίλ που “τρέχουν” εφαρμογές με μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ παράλληλα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Η Nvidia ισχυρίζεται πως με το GeForce MX150, εργασίες που αφορούν στην επεξεργασία φωτογραφίας, όπως το cropping, το resizing ή η βελτιστοποίηση των φωτογραφιών πραγματοποιείται δυόμιση φορές (2.5x) ταχύτερα σε σχέση με τις iGPUs.

 

Το editing επίσης, το remastering και το rendering δημοφιλών GPU-accelerated εφαρμογών πραγματοποιούνται έως και τέσσερις φορές ταχύτερα (4x) σε ένα laptop που εξοπλίζεται με GeForce MX150 σε σχέση με ένα άλλο που διαθέτει integrated GPU. H Nvidia επίσης υποστηρίζει ότι τα laptops με GeForce MX150 είναι έως και 4 φορές ταχύτερα από τα laptops με ενσωματωμένα γραφικά σε δημοφιλή online παιχνίδια.

 

Από άποψη χαρακτηριστικών, διατηρώντας τους 384 πυρήνες CUDA του GT 1030 (όμοιος αριθμός με του 940MX των 28nm) φέρνει τη τεχνολογία 16nm στα entry-level graphics. Το chip συνεπικουρείται από μνήμη τύπου GDDR5 ή GDDR3, και μέρος της αυξημένης του απόδοσης σε σχέση με το παρελθόν οφείλεται και στα υψηλότερα ρολόγια που φέρνει η αρχιτεκτονική Pascal, και στην αύξηση του αριθμού των ROPs.

 

gallery_286955_3961_189046.jpg

 

Link.png Site: TechPowerUp